vrijdag, oktober 28, 2005

Big Ethiopië

Men heeft honger. Zo'n honger zelfs dat men de prullenbakken plundert. Pakken meel die worden gevonden, dienen gelijk weer ingeleverd te worden en koekjes mogen ook niet opgegeten worden. Af en toe worden ze tegemoet gekomen door een patatje mayo aan te bieden, maar daar blijft het bij. Kilo's vliegen eraf, dus dit moet de nieuwe Big Diet zijn! Nee, het is Big Brother. Na ze wekenlang maar lekker lol te laten trappen, vond BB het genoeg en heeft de zweep erover gegooid. Een soort Fidel Castro beleid wat er nu gevoerd wordt. Net goed voor ze. Ik had het er laatst nog met Morphie over. Ze kunnen te veel doen, ze vervelen zich niet, want ze worden bezig gehouden. Daarom is het saai! Nu is alles afgenomen en de sfeer wordt weer lekker kribbig, een hoop irritaties die komen en gaan en dit is hetgeen waar alle BB-kijkers op hebben zitten wachten. Bloed, zweet en tranen, dat vinden we televisie! Sla elkaar helemaal
dood! Bloed aan de muur van de dagboekkamer!


Ah.. zielig...

donderdag, oktober 27, 2005

Ribeye vs Geldersehoen

Ik ben op cursus geweest. Nou gefeliciteerd, hoor ik een hoop mensen denken. En terecht waarschijnlijk. Deze cursus werd gegeven in Noordwijkerhout. Net als mijn vorige cursus. Dus we maakten ons alweer zorgen. Waarover? Het avondeten..

De vorige keer kregen we een kalfs ribeye. Normaliter zeg ik dan : "Lekker." En een koekje erbij. Maar deze ribeye bestond uit 95% vet en het gedeelte wat nog enigszins door kon gaan voor voedsel, smaakte naar gebakken zweetschoenzool. Maar, ze konden gelukkig nog wel iets daaro. De aardappeltjes waren overheerlijk. Werkelijk waar subliem gewoon. Lekkere blokjes aardappel, met tuinkruiden en precies genoeg zout eroverheen, gebakken in olijfolie. Smak. Krijg spontaan weer honger. Toen hebben we met z'n tweeën 3 bakken aardappels opgegeten. God praise the Aardappeltjes.

Deze keer kregen we Geldersehoen. "Wat is dat?", vroegen we. Ook erg goed geregeld dat het personeel niet weet wat ze serveren. Maar het was erg lekker. En... De aardappeltjes waren er weer!! Iedereen ging spontaan in de polonaise en de schalen met aardappelhapjes werden op tafel gezet. Het was een ware aardappelblokjes-orgie! Genoeg aardappeltjes voor iedereen! Laat maar komen hoor! We zullen noooooooit genoeg hebben. Maar na 2 bakken was het voor mij wel weer leuk geweest.. Net als voor de rest trouwens.
Vervelend hoe iets in je herinnering beter was dan het daadwerkelijk was...

woensdag, oktober 19, 2005

Honderd-en-1

Na 100 posts is het tijd om even stil te zijn bij een ander magisch getal. 101. Dit getal is voor keeppushing minder interessant dan 100. Echter, en nu komt het, 101 is het meest magische getal ter wereld. Hoe ik dit zo durf te stellen? Ik zal het jullie uitleggen.

Ooit leefde in het romeinse rijk, Marcus Ulpius Traianus. Deze man werd in het jaar 96 keizer van Rome. 5 jaar later, in het jaar 101, startte hij een oorlog tegen Dacië. Dacië is de oude benaming voor Roemenië. Roemenië heeft 23,4 miljoen inwoners, wat neer komt op 101 inwoner per km2. De valuta in roemenie is de lei. 101 lei komt overeen met 28 euro. Voor 28 euro kun je 101 foto's laten afdrukken in belgie. Het vlaams gewest bestaat uit 5 provincies. De minister van cultuur in vlaanderen heeft 3 weken geleden beloofd 101 miljoen euro in de culturele ifrastructuur te stoppen. Het vlaams belang geeft toe een aversie tegen de islam te hebben. De islam, die een educatieve website heeft: Islam 101. Een website die een inspiratie bleek voor de joodse gemeenschap en zich ook ging profileren op het www: Judaism 101. Judaism 101 noemt zichzelf een online encyclopedie. Dit waarschijnlijk naar het idee van wikipedia, welke op het moment van schrijven exact 101.000 artikelen online heeft staan. Het is de website alwaar ik las dat 101 voor christus de cimbrem, een germaanse stam uit wat nu denemarken is, worden verslagen door de Romeinen. Diezelfde romeinen veroveren 202 jaar later Dacië. En zo zijn we weer aan het begin van dit verhaal.

Ben je een aantal keer het getal 5 tegen gekomen? Dat kan kloppen. 101 is binair voor 5. Overigens kun je het verhaal hierboven, net als 101, gewoon omdraaien en dan klopt het nog steeds. Oh ja, je zou de matrix 'ns moeten zijn. Daar komt het getal 101 namelijk 5 keer in voor.

101 is een magisch getal nietwaar?

Het is alleen zo jammer dat ik exact hetzelfde zou kunnen doen voor 102, 103, 104 enzovoorts. Associativiteit is met het internet namelijk helemaal niet zo moeilijk meer. Pure toevalligheden die een structuur lijken te vormen. Het is volgens mij het beste argument tegen de chaos theorie.

Of ik stoned ben? Nee. Ik ben lauter redactielid van keep pushing.

maandag, oktober 17, 2005

Een verslag van de feiten

Vrijdag - 18 maart 2005

12.36 uur
Pc'tje op mijn werk staat een beetje mijn bureablad weer te geven en verder niets. Het is stil in de wandelgangen en het werk is ver te zoeken vandaag. Tja, dan maar ff internetten.
12.59 uur
He, wat is dit? Een blog? Leuk. Even verder kijken.
12.59.01 uur
Blogger... Maak zelf een weblog. Oke. Ff aankutten dan maar he?
14.36 uur
Hehe.. De eerste post staat online. Van de tijd klopt ook geen fuck. ff aanpassen en gaan!!

's Avonds kwam Morphie bij mij thuis langs om wat te fixen op m'n laptop. Vol enthousiasme ging ik hem vertellen dat ik een weblog was begonnen.
"He gast!"
"Whattup?"
"Ik ben een weblog begonnen!"
"Owh ja... Dat heb ik ook ooit lang geleden eens gedaan."
"Heb je zin om medelogger te worden?"
"Ja joh. Misschien dat ik dan nu wel wat vaker ga posten."
(Yeah, right...)

Wederom een vrijdag, 2 september 2005

Jaja.. Een maand geleden sinds Morphie gepost heeft.. En d'n Fietspomp komt binnenwandelen.
"He leuk een weblog!"
"Ja he? Is die van mij en een maat van me. Nou ja, meer van mij, want die Bolle(c) post bijna nooit meer."
"Kewl. Ik wilde eigenlijk ook wel gaan loggen."
"Nou, welkom bij het KeepPushing(c)-team."
"Ehm. Wat?"
"Je hoort er nu bij dan."
"Ok. Geinig. Kan ik de rest van de wereld even op de hoogte stellen van mijn voorliefde voor gelul in de lucht."
"Lekke banden..."
"Oh, uiteraars, uiteraars.."
(En we hebben het te horen gekregen ook..)

Nog eens een vrijdag, 14 oktober 2005

He, het valt wel op dat we geen fuck te doen hebben op vrijdag he?
"Godan!!!"
"Hmm?"
"Ik heb net post nr. 99 geplaatst!"
"Nu al?? Zitten we al bijna aan de 100 posts???"
"JA! Hoe vet is dat dan!! Ik ga gewoon van blijdschap vanavond een nieuwe fietspomp(c) kopen!"
"Een ding, m'n waarde Fietspomp. Ik wil post nummer 100. Ik vind wel dat ik daar recht op heb."
"Ja, boeie. Ik wil nummer 111."
"Nee, die is voor Morphie."
"En nummer 101?"
"Ook voor Morphie."
"200?"
"Voor mij wederom."
"202?"
"Moeten we nog even over vergaderen. Koop jij je fietspomp maar alvast."

--

Alles wat ons dwars zat en waar we wat over wilden vertellen kwam hierop terecht. Voor ons historische onderwerpen als Komkommersalade, Marco Borsato bij de TMF Awards, het pleidooi tegen papieren handdoekjes, het vicieuse cirkeltje binnen de rockbizz, Bert en Ernie met schokkend nieuws, een andere visie op K3, problemen met klapbanden en de laksheid van winkelpersoneel. Dit zijn dan nog maar een paar van mijn favo posten. Helaas is onze "bekendheid" nog niet geweldig groot, en daar doen we het ook niet voor. Het is gewoon lekker om al je frustraties even te kunnen uiten of je neiging tot slap ouwehoeren een plekje te kunnen geven, waar het wel gewoon gewaardeerd wordt. Want ik heb zeker genoten van de stukjes die mijn medeloggers hebben geschreven en ik heb ervan genoten om de diverse stukjes te schrijven. 100 posts. Maar daar blijft het niet bij. We gaan gewoon verder op de oude voet en gaan lekker door blijven duwen. Maar ach. De aardappels vallen niet ver tegen de lantaarnpaal.

vrijdag, oktober 14, 2005

Wij vergeten..

Wij, Nederlanders, vergeten snel. Wij, KeepPushingBlogLezers(c), vergeten nog sneller. Ik had ook niet echt gedacht dat ons forum een lang leven beschoren zou zijn, maar ik had toch wel iets langer dan een week verwacht. Dus....

1) De comments zijn weer open.
2) KeepPushing Forum blijft op zich wel up, maar ja, of het mag baten.. ??
3) Ik vonnut wel leuk om op te zetten :D

Dus, eerst vanavond ff afwachten en misschien hebben we dan weer wat leuks...
(vanavond in LatenStaan Twiggy & Hardly Easy(!!!!))

dinsdag, oktober 11, 2005

Amen en dat soort kreten

Nederland heeft onderzocht en ondervonden... Personeel in de detailhandel is dom en laks. Ze weten niks en zijn niet in je geïnteresseerd. Voorbeeldje ter vergelijking:

Voorbeeld 1 :
Ik wil nasi maken ofzo. Ik gaat naar de slager voor fleesch.
"Hallo meneer de slager. Ik wil nasi maken ofzo."
"Gezellig, voor hoeveel personen?"
"Doe maar 3 personen, Morphie, d'n Fietspomp en ik."
"Gezellig, dan heeft u aan ongeveer 300 (??) gram genoeg."
(Ik zou echt niet weten of dit daadwerkelijk voldoende is.)

Kijk.. Expertise, je hoeft het niet zelf uit te vogelen..

Voorbeeld 2 :
M'n magnetron is kapot. Ik ga naar de Media Markt.
"Hallo."
"...."
"HALLO!!"
"Oh eh.. Hoi."
"Hoi, mijn magnetron is kapot."
"Ja, heel vervelend. En nu?"
"Ehm, misschien kan jij er effe naar kijken om te zien wat het euvel is?"
"Kan je niet beter een nieuwe kopen?"("Kan je" ook echt he. Kunt u is er niet meer bij.. Vroeger...)
"Sorry?"
"Ja, deze heeft namelijk geen [...] functie en ik heb een hele leuke in de aanbieding die dat wel heeft."
"Ik hoef geen nieuwe. Ik heb em net 3 maanden geleden bij jullie gekocht."
"Kom maar effe mee. Laat ik hem je effe zien."
"Nee. Ik wil deze laten maken."
"Da's duurder dan die nieuwe in de aanbieding hoor."
"Ken jij het begrip garantie?"
"Ken jij het begrip voorwaarden?"
"Hoezo?"
"Dit valt niet onder de voorwaarden van de garantie."
En tegen deze tijd heb ik zijn keel alweer dichtgeknepen.. Als het al zover komt.

Maar ja, het hoeft ook niet voor die gasten. Het is toch niet hun bedrijf en ze "werken" er ook alleen maar zodat ze dit weekend eindelijk die nieuwe Nokia i892375 kunnen kopen of ze vet kunnen stappen. Daarom, vraag nou nooit hulp in de detailhandel, want de kans dat je iemand tegenkomt met verstand van zaken is minimaal.

Ikzelf heb bij de Free Record Shop gewerkt. Nou durf ik wel van mezelf te zeggen dat ik een redelijk verstand van muziek heb. Maar collegea van mij... Pfff. Die wisten echt niet waar ze het over hadden. Lulde mensen de meest vreemde muziek aan en dachten dat Jimi Hendrix de volledige naam is van Jim van Idols, dat Bob Marley de nieuwe gouveneur van Texas is, dat Jim Morrisson de grote man is achter dat ene merk sigaretten en dat Buddy Holly engels is voor holmaatje. Niks wisten ze..

Maar dit geldt natuurlijk lang niet voor iedere medewerker in de detailhandel, maar helaas, zoals altijd, moeten de goeden onder de slechte lijden...

woensdag, oktober 05, 2005

Weg met de halvarine!

Wie dacht dat 4 dagen per week sporten volgens strikt schema, suiker/alcohol/vet/koolhydraten laten staan, alles zetmeel weren, 2 ons groente en 3 keer fruit, yoga, een hormoonkuur, een maagring, anti-honger pillen, maaltijdvervangers, beschuit als ontbijt, fietsen in plaats van met de auto, telsell, meer slapen en thee zonder suiker de oplossing was voor al het overgewicht: je zit er vet naast. Want zoals iedereen weet moet een hond pissen en poepen en wie mag daarvoor gaan zorgen? Precies! De burgers met overgewicht!

Elke dag 20 minuten lopen met de hond, dat is exact genoeg om jaarlijks zo'n 6,4 kilo af te vallen. Het beste dieet ooit, volgens de onderzoekers. Gaat wel lekker snel he, als je 30 kilo moet afvallen. In mijn geval zou ik slechts 2,5 jaar bezig zijn om op mijn streef gewicht te komen. En daarna? Daarna kan ik die hond echt niet zomaar weg doen. Na 10 jaar ben ik dan 64 kilo afgevallen en val ik onder de categorie "ondergewichtigen". Die honden altijd...

Natuurlijk weet ik dat een beetje lopen goed voor je is, maar dit het beste dieet noemen gaat mij toch een beetje te ver. Dit is het dieet voor luie mensen. Een hond kopen en vooral verder gaan met jezelf volvreten voor de televisie al jankend bij GTST. Als je af wilt vallen moet je niet zeiken en zeuren, maar gewoon grof ingrijpen in je leefstijl. Als een hond daar onderdeel van is, prima, maar een hond is ook Hans Klok niet. En zelfs hij heeft nog nooit een truck gedaan waar hij vet wegtovert.

Als we dan toch bezig zijn, denk ik dat fietspompje een hele sportieve man is. Met al zijn lekke banden en manuren in het oppompen van banden, moet hij haast wel een gespierd lichaam hebben.

Fie, Fa, Forum

JA!!! We hebben een forum. Leuk he? Daarom hadden we het zo druk van de week. :)
Het adres : http://keeppushing.forumup.org! Dus snel kijken, registreren en posten! Wel doen he? Anders was al het werk voor nix. :(

De comments in de nieuwere posts gaan eruit, de discussie gaan verplaatst worden naar het forum. Nou ja, discussies. Het is de bedoeling dat het dat gaat opleveren!

Zoals je ziet ben ik het gebruik van Smilies al flink aan het oefenen!! :)

dinsdag, oktober 04, 2005

Even stil

Naar de gelijknamige hit van Brainpower. Ja, druk he? Ik was vorige week lekker vrij en besloot van die vrije tijd te gaan genieten, Morphie was druk bezig met z'n stage en onze demo welke afgemixt wordt op het ogenblik en Fietspompje had alleen maar zinnige dingen te melden en daar zitten we van hem niet op te wachten.

En dan nu, De nieuwe "ergernis van uwer Godan(c)" : De politieke correctheid in Nederland. Want? Als ik in de bus zit, kijk ik wel eens uit het raam en wat zie ik dan? Een grote poster voor een beurs met "bijzondere maten". Bijzonder? Dikke papzakken zal je bedoelen! Nou hoeft dit van mij ook niet, omdat ik ook wel snap dat je hier mensen mee kwetst, maar noem het dan gewoon een grote maten beurs!

Ook zie ik nog andere posters hangen. Geachte lezer, u kent ze vast wel. "Steun Arjen Robben!" En dan staat er een dikke tong (d.w.z. simpele ziel) in een voetbaltenue te smeken om een bijdrage op de stichting bijzondere mensen. Bijzonder? Ja.. Oke, zij wel. Maar kom op zeg! Je hoef het inderdaad niet de mongolenstichting te noemen, maar het zijn mensen met het down-syndroom. Dat mag best gezegd worden hoor! Je wordt niet gelijk voor (het "oh, zo smerige" woord) rechts geöriënteerd uitgemaakt hoor! Noem het beestje gewoon bij z'n naam...