zaterdag, april 02, 2005

BREAKING NEWS: Borsato vergeten tijdens TMF Awards 2009

BUSSEM - Gisteravond was de 14e editie van de TMF Awards. De TMF Awards is een show waar artiesten een prijs krijgen voor hun aandeel in de pop-wereld. Het spectacel werd gehouden in het Rotterdamse Ahoy en trok ook dit jaar weer een volle bak. Duizenden meisjes van tussen 14 en 16 jaar stonden de avond ervoor al te dringen voor het beste plekje. Inmiddels traditiegetrouw deelden "Lange frans en Baas B" lieveheersbeestjestshirts uit. De hele show was live te volgen op de gelijknamige zender TMF.

Jamai Loman kreeg 5 jaar na zijn hit "Step right up" de prijs "Snelst vergeten pop-idool ooit". Ali b kreeg wederom de prijs voor "beste play-back-rap-act" en Jeantju Smith kreeg, nu hij na Duitsland ook Frankrijk wilt veroveren met zijn hit "Je chante uniquement cette chanson pour toi", de prijs voor "minst intelligente zanger". Transmitters of Noise haalden voor de 3e keer op rij de prijs van "Beste rock-band binnenland" en accepteerden dit jaar hun prijs wél, tot genoegen van de TMF-Directie, die door het conflict met de band initieel de band niet wilde nomineren. Geruchten gaan dat de band de Award een uur later in de garderobe te koop aan boden voor 10 euro. De band heeft dit echter nog niet bevestigd.

Grootste misser dit jaar was het uitblijven van een Award voor Marco Borsato. Al 13 jaar op rij won hij de prijs "Beste zanger binnenland", maar dit jaar was Borsato voor niks naar Rotterdam toe gekomen. Ontredderd en beledigd stormde hij het podium op en viel hij TMF-VJ Renate Verbaan aan. Of Borsato gewoonweg te weinig stemmen had is onbekend. Inmiddels TMF Directeur John de Mol reageerde: "Dit had nooit mogen gebeuren. Waarschijnlijk betrof het hier een fout in de computer.". Verschillende media-managers geven Paladium de schuld. Paladium is een technologisch geavanceerd onderdeel van de computer dat middels een intelligent neuraal systeem onder andere piraterij tegengaat, middels het niet toestaan van ongeauthenticeerd media-materiaal. "Dit systeem dat ons moet helpen is ons een doorn in het oog.", aldus Lex Harding. Critici beweren juist dat Paladium té goed werkt en dus -valsspelen- ook onmogelijk maakt. "Maak zelf het rekensommetje maar", zo reageerde Mediawatcher Beau van Erven Dorens.

Marco zelf wilde niet reageren, maar Ali b bevestigde zijn telefoontje voor een plan van Marco voor een benefietconcert samen met hem, genaamd "Maak Nederland Paladium Vrij!".

(c) Keep Pushing

4 Comments:

Blogger Godan said...

He dat van dat verkopen in de kleedkamer is wel waar he!

Maar het was voor een kratje bier, niet voor 10 euro.

02 april, 2005 14:08  
Anonymous Anoniem said...

Briljant, je bent alleen vergeten te melden dat om de lelijke sletjes niet teveel in beeld te krijgen, er 210 mooie figuranten zijn ingehuurd door TMF :) http://www.geenstijl.nl/paginas/groepies.html

Ik moet zeggen, leuk logje

03 april, 2005 20:19  
Anonymous Anoniem said...

BUSSUM knakkert!

05 april, 2005 21:09  
Blogger Dennie said...

Ik ben niet zo into geografie, sorry. ;)

07 april, 2005 00:25  

Een reactie posten

<< Home