donderdag, maart 24, 2005

Mooie boel

Brinkhorst kennen we nog wel van de softwarepatenten. Zonder een kamermeerderheid ging hij naar brussel om uit naam van Nederland vóór de softwarepatenten stemmen. Dat hij dit zonder kamermeerderheid deed, verwierp hij. "Het hele kabinet is voor", zei hij. Ja, maar het kabinet, daar is de kamer het wel meer niet mee eens. Bang voor Amerika en voor de grote bedrijven gooit hij tijdens een top van de agrarische sector het puntje softwarepatenten op de agenda. Wat softwarepatenten met koeien te maken heeft ontgaat mij. Brinkhorst zit wat mij betreft op dezelfde stoel als donner en rutte. Terwijl ze weten dat de hele wereld tegen is, gaan ze toch door met hun plannen. Zitten hun ego's in de weg of zo?

En dat voor D66, dat last heeft van het Calimero-effect. Sja, D66, had je maar niet met 4 zetels de coalitie moeten vormen. Nu moet je op de blaren zitten en moet je de 2 punten waarmee je inging op Balkenende's aanbod laten varen. Geen gekozen burgemeester en geen nieuw kiesstelsel. En wat doen de kamerleden van D66? Die verraden hun achterban, door die 2 punten te laten varen en te gaan onderhandelen voor een hervorming van het regeringsakkoord. Waar heb je dan in godsnaam nog een regeringsakkoord voor? Een akkoord, waar 2 jaar later, niemand mee akkoord gaat. Akkoord, zo werkt dat dus in de politiek.

Die PvdA of de coalitie van nu is kiezen uit 2 kwaden, maar als ik moest kiezen, dan kies ik voor deze geweldige politieke actie van de PvdA. Zelfs nu valt hen niets te verwijten. PvdA senator van Thijn heeft namelijk een perfect tussenvoorstel gedaan. De gemeenten die het zelf willen, kunnen mee doen aan de proef voor gekozen burgemeesterschap. Het waren de CDA en de VVD die dat voorstel blokkeerde. Niet de PvdA zelf. Maar nee, de heren Verhagen en van Aartsen gaan liever scheentjes schoppen. Nou beste mensen, laat dat scheentjes schoppen maar aan keep-pushing over.

Helaas, Dittrich denkt liever aan stabiliteit en gaan we dus niet naar de stembus. Jammer, het was alweer zo'n tijd geleden. ;-)