zaterdag, maart 19, 2005

Links. Rechts. Links. Rechts. Halt!

Agenten mishandeld door Marokkaanse jongeren
In Eindhoven zijn enkele politieagenten door een groep van ongeveer twintig Marokkaanse jongeren mishandeld. Het voorval vond afgelopen donderdagavond plaats in de wijk Eckart. De Eindhovense politie neemt de zaak hoog op en heeft een onderzoek ingesteld.

De surveillerende agenten waren in de wijk, nadat een klacht was binnengekomen over jongeren die op een crossmotor door de wijk raasden. Toen ze na enige tijd de bestuurder aanspraken, een knul van Marokkaanse afkomst, kwamen twintig jongeren zich met de zaak bemoeien.

Al snel sloeg de vlam in de pan. De jongeren schopten de agenten en duwden hen in de bosjes. Vervolgens wisten ze te ontkomen, tezamen met de crossmotor.


Het zal weer 'ns niet zo zijn. Als gematigd links persoon zijnde, wordt mij direct een mening in de mond gelegd. Alsof ik dit zou willen verdedigen. Bah, denk ik dan. Dit kun je niet verdedigen. Of wel soms?

Het probleem hiermee is alleen dat ik zelf een aantal marokkanen, iraniërs en antillianen ken die van hun slechte imago afwillen. Een allochtoon per definitie afschepen als slecht, nee, daar los je problemen mee op? Dit groepje jongeren is geen uitzondering, maar schoppen tegen alles wat gebeurd voedt het negativisme jegens andere culturen, alwaar generaliseren ook geen uitzondering is.

Als we dan toch gaan generaliseren, doe het dan goed. Mensen praten nu vaak over: Rechtse nederlanders, linkse nederlanders en de allochtonen. Ik praat liever over de extremen en de rest. Het zijn namelijk vaak de extreem rechtse allochtonen die het verpesten voor de allochtoon die wel wil integreren, studeren en bijdragen aan de maatschappij, in plaats van het kapot te maken. Extreem rechtse autochtonen voeden weer de haat. En het zijn de extreem linksen die politici door hun kop schieten. En dat er zat autochtonen extremen bestaan wordt alsmaar bewezen. Duindorp, Assen-oost... Ze zullen niet de enige aso-wijken in nederland zijn. Extreem lost niets op, alleen dat één groep altijd het onderspit moet delven.