maandag, maart 21, 2005

Rutte, zit niet zo te kutte!

Staatssecretaris van Onderwijs Mark Rutte meldde ons vandaag weer niets nieuws. Zijn plannen gaan door. Wat houden die plannen in? Als je langer dan 5,5 jaar studeert, ga je jaarlijks een collegegeld van 4500 euro betalen. Bovendien wil hij een nieuw, voor de student nadelig, studiefinanceringssysteem. Een vol stationsplein in Den Haag was blijkbaar niet genoeg. 28 April een 2e kans. Dit maal ervoor zorgend dat er geen verplicht college voor mij is.

Nu is het plan van Rutte natuurlijk al te stom voor woorden. In plaats van geld te steken in onderwijs, gaat hij ervoor zorgen dat nog meer studenten vroegtijdig stoppen, of wellicht helemaal niet eens beginnen met studeren. Puur om financiƫle redenen. Goed gedaan Rutte. Waarom zou je toch in godsnaam investeren in de toekomst? Nee, laat de toekomstige maatschappij maar in de stront zakken. Negeer al die onderzoeken maar dat investeren in onderwijs leidt tot kennisontwikkeling, economische groei, een sterkere concurrentiepositie, een betere volksgezondheid, minder sociale verdeling en minder criminaliteit. Nee Rutte, leef lekker vandaag en denk niet aan morgen. Jij moet immers aan je eigen ouwe dag denken. *zucht*

Maar alsof dat nog niet genoeg argumenten zijn, hebben we nog een behoorlijke ratelslang onder het gras gevonden. Rutte is namelijk niet alleen stom, hij is ook nog 'ns verschrikkelijk hypocriet. Hij deed zelf 7 jaar over zijn studie geschiedenis. Hallooo?

Rut toch lekker op met je praatjes.