vrijdag, juni 10, 2005

Joh, dan neem je toch gewoon een nieuwe?

Er was eens een man met teveel geld. Laten we hem M. noemen. M. wist van gekkigheid niet meer wat hij met z'n geld moest doen en begon zijn heil dus te zoeken in casino's. Toen snel bleek dat hij daar zijn ei niet kwijt kon ging hij op zoek naar iets nieuws. M. is wel toe aan een sportwagen. Een heuze Mazda RX-8! Maar ja, je weet wat ze zeggen he? Jappannertje. Wankelmotor. Je kent het wel. M. trok daar weinig van aan en kocht de auto toch. Na 3 maanden schadevrij gereden te hebben was M. helemaal in z'n nopjes. Zijn gevoel van leegte was weggenomen en hij en z'n mazda waren dikke vrienden.

Op een dag ging het echter helemaal fout, toen de mazda voor het eerst zijn ware aard toonde. De auto weigerde dienst. Na veel geprobeer ging hij aan, maar diezelfde dag nog stond hij midden op een B-weg in hogezandsappermeer alweer stil. De daarop volgende dagen toonde hetzelfde tafereel. Omdat M. een hekel heeft aan garages, hoopt hij dat het probleem zich vanzelf oplost. Na een week rijdt M. 's nachts over de A7. Zijn auto weigert weer dienst. Op dat moment knapte er iets bij M. en ging hij helemaal los op zijn mazda, met een hamer en een knuppel die hij in z'n auto had liggen:

Foto 1
Foto 2

Hij laat de auto staan en gaat te voet verder. Wat is M. een fantastische kerel. De eerste persoon sinds jaren die echt z'n gevoel een rol laat spelen en er geen touwtjes om wind. M. jongen, bekijk het positief: ben je eindelijk van die wankel-japanner af en kun je dus een nieuwe auto gaan kopen!

Rare mensen hè?