donderdag, mei 12, 2005

BREAKING NEWS: Voor Pinkpop 2011 zijn 2 kaartjes verkocht!

Landgraaf - Van onze verslaggever

Sinds het fiasco van Pinkpop 2005 waar de optredens van diverse uitgerangeerde bands als Golden Earring, Faithless en nog net geen Lenny Kravitz voor hebben gezorgd, is het heel slecht gegaan met de organisatie van Pinkpop. De jaren daaropvolgend zijn er steeds minder kaarten verkocht met 8.000 in 2006, 5.400 in 2007 naar 1.000 in 2009 en 12 bij de editie van vorig jaar, met de toch wel bekende publiekstrekker Transmitters of Noise. In een interview werd gevraagd waarom zij toch op een duidelijk op de afgrond afstevend evenement stonden als Pinkpop, waarop gitarist Dennie B. antwoorde : "Wij doen, zoals jullie weten, graag dingen voor het goede doel, en Pinkpop begon er wel erg op te lijken."

Dit jaar staan er namen als Frans Bauer, Marco Borsato, ShagShag en de Vloeitjes en Kabouter Plop op het programma en tot dusver waren er nog geen kaarten verkocht, terwijl het evenement overmorgen begint! Toen kwam er een verdwaalde toerist welke toen 2 kaartjes voor Pinkpop kocht. Na het afrekenen liep de man het postkantoor uit en kwam tot de schrikbarende conclusie welke kaartjes hij had gekocht!

"Ik dacht dat ik kaartjes kocht voor Stinkpop!" verklaarde de man. Stinkpop is de tegenhanger van Pinkpop met per jaar gemiddeld 1.500 bezoekers. Waaronder familie en vrienden van de organisator. Hij heet Bert Jansen en als er een naam veel voorkomt...

Pinkpop 2011 gaat dus overmorgen van start en organisator Jan Smeets verklaarde : "Ik snap er niets van dat er zo weinig kaarten verkocht zijn! We hebben toch een degelijk programma!" Aldus Jan Smeets.

Update : Zojuist is bekend geworden dat Ali B ook zal optreden te samen met Marco Borsato, dit om te proberen nog enkele verstokte Marli B (Marco Borsato en Ali B's gezamelijke project) fans te motiveren toch nog naar Pinkpop te komen. Kabouter Plop heeft afgezegd vanwege het gebrek aan animo, hiervoor in de plaats zal Hennie Huisman komen met de mini-moppentrommel.

(c) Keep Pushing