dinsdag, augustus 16, 2005

Stemmen, kunnen we dat?

Hmm.. I wonder. Mijn inziens is de Nederlandse bevolking net als paarden met oogkleppen voor. Ze horen en lezen alleen wat ze willen lezen en daarnaast wordt het toch best lastig. Neem nu een artikel in de Telegraaf. Volgens de Oostenrijkse regering moeten wij Nederlanders in 2007 weer gaan stemmen over de europese grondwet. Een herstemming dus. Schande! Waar bemoeien die klote Oostenrijkers zich mee? Nee is nee, blablabla.. Dat is dus het enige wat er gelezen wordt, gezien de reacties die erbij staan. MAAR (!!) men verzaakt even erbij te lezen na de motivatie van de nee-stemmers te hebben bestudeerd en daar waar nodig de grondwet aan te passen. Dat vergeet men voor het gemak maar even en gaan dus gewoon weer nee stemmen, waarschijnlijk..

Maar dit is niet het enige voorbeeld. Nee, zo makkelijk komt het domme schaapjesvolk van Nederland niet van mij af.. :D

Neem de huidige Nederlandse politiek. Zooitje tuig daar in Den Haag!! Ja, dat klopt ook wel. Er zit zat tuig in Den Haag... En in Amsterdam en Rotterdam. Neem de nieuwe WIA. De wat? Wet Inkomen en Arbeid.
"Ohw, de nieuwe ziektenverzekering waardoor iedereen weer meer moet gaan betalen?"
Ja, precies. Die ja. En die wet waardoor mensen met lagere inkomens weer een tegemoetkoming in de ziektenkosten kunnen krijgen.
"Ja, en al die WAO-ers dan?"
Die klaplopers bedoel je? Die eigenlijk wel gewoon kunnen werken, maar het niet doen omdat ze het inmiddels wel prima vinden? Er zijn er zat, tuurlijk niet allemaal, die gewoon weer geheel of gedeeltelijk aan het werk kunnen. Fuck 'em. Laat ze ook lekker werken. Scheelt weer een zooitje uitkeringen.
"Hmm. Nog argumenten voor de opschuiving van de pensioenleeftijd over?"
Yep. Tuurlijk. Anders begin ik er niet over he? Over 10 jaar hebben 6 op de 10 personen de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar bereikt. Dus moeten 4 mensen het totale AOW ophoesten voor die 6 andere. Nee, dat is haalbaar wil je zeggen.. Pfff.
Daarbij komt dat de AOW in het leven is geroepen toen mensen gemiddeld nog 68 a 70 jaar werden. Toen mochten ze hun laatste dagen slijten op kosten van de staat. Nu wordt men 80 a 85 jaar oud. In plaats van 5 jaar mogen we nu 15 jaar op kosten van de staat leven. Dat kost niks wil je zeggen?

Zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Long story short: Krijg eerst verstand van zaken, dan stemrecht. Fuck y'all.