woensdag, september 21, 2005

Je hele leven in de steigers

Het zal je maar gebeuren. Je wordt 22. Je ontmoet een leuke vrouw. Die vrouw vind jou ook leuk. Je gaat een keer uit. Jullie gaan nog een paar keer uit. Na 4 keer uitgegaan te zijn, komt jullie eerste kus. Na een paar weken elkaar te zien, hebben jullie voor het eerst sex. De sex is geweldig en de vonken vliegen er vanaf. Jullie hebben zo een paar jaar sex in jullie eerste eigen huisje. Je vraagt haar ten huwelijk en 4 maanden later geven jullie elkaar het ja-woord. Drie weken later komt je thuis en je vrouw onthaalt je met een knuffel en een kus. "Ik ben zwanger!", roept ze. Jullie krijgen een kind. Amper 2 maanden later is het 2e kind op komst en vanwege ruimtegebrek verhuizen jullie naar een mooi nieuw huis met een boompje ervoor en een barbeque in het schuurtje. Met z'n viertjes gaat het ritueel van werk, eten slapen, weekend, sex en de kerk zo een paar jaar door en plots gebeurd het. Je komt terug van een bezoek aan je schoonouders en het hele huis is afgebrand. Een kaars was niet goed uitgegaan en heeft de gordijnen doen vlam vatten. Er is niets meer van het huis over...

Maar dan! Jawel! Komt Bridget Maasland met de ubersnelle en ubergoede talpa-crew jouw, ja jouw(!!), probleem oplossen. Ze slopen het oude krot en zetten in nog geen drie weken een heel nieuw huis neer. En nu nog mooier. Met een nog mooiere barbeque en custom op maat gemaakt behang voor de kinderen. Je leven gaat bloeien! Het wordt zomer... en het wordt herfts... het gaat regenen en plop..... en nog 'ns plop... en... huh? De druppels komen door het dak heen. Het custom behang gaat opbollen en de parketvloer krijgt diepe groeven. "Geen probleem!", zegt de talpa crew en ze lossen het probleem in nog geen 43 minuten en 21 seconden op.

Maar het probleem is helemaal niet opgelost. Nee. In werkelijkheid is de bovenverdieping nog een zooitje. Scheelt er nog van alles aan het huis, doet talpa of hun neus bloed en blijkt het bouwbedrijf vantevoren al gewaarschuwd te hebben voor dit probleem. Een bouwbedrijf dat zelf 35% van de totale kosten heeft betaald aan het schatrijke talpa.

Ik zou zeggen: Talpa, ga vooral zo door jongens! Jullie zijn het levende bewijs dat concurrentie ten koste gaat van de kwaliteit. En daar ben ik blij om, want nu zien andere mensen dat eindelijk ook 'ns in! Bah.

1 Comments:

Blogger Godan said...

Affijn 1 maand en 19 dagen later.... -snurk-

Joh, die mensen moeten niet zeuren. Ze hadden al niks en nu wederom niets. Dus ze zijn er niet slechter van geworden.. Open een girorekening, zend spotjes uit om boomknuffelend Nederland te laten storten en klaar is kees.

22 september, 2005 08:44  

Een reactie posten

<< Home