maandag, juni 27, 2005

Rockin' in the Park

Hoe fokking kewl was dit weekend dan? Wij zijn afgelopen zondag naar Rockinpark in Nijmegen gegaan. Met o.a. Queens of the Stoneage, Lenny Kravitz en R.E.M. to name a few. We waren lekker vroeg binnen en konden lekker dichtbij bij de openingsact Racoon staan. Erg leuk als zo'n vuilnisman over zo'n verdomd lekkere stem beschikt.
Toen zijn we richting Jesse "the Devil" Hughes gegaan ofwel the Eagles of Death Metal. Waar normaliter Josh Homme achter het drumstel zit en Tim van Belhamel van Millionaire de 2e gitaarpartijen speelt (trouwens, de nieuwe cd van Millionaire is echt VET), zat er nu een chick achter het drumstel, Dave Catching die de 2e gitaar bespeelde en King Kong als bassist. Bassist? Ja, bassist ja. Hadden wij ook niet aan zien komen. Daarna rap naar voren gesprint om vooraan te kunnen staan bij Queens of the Stoneage. Krezip was nog aan het spelen, hetgeen lekker klonk.
Toen zij klaar waren konden wij voor aan het podium staan om alvast op QOTSA te wachten, tijdens onze wacht werden wij nog "getrakteerd" op Simple Plan. Om simpel van te worden (Sorry, ik kon de flauwe woordspeling niet laten).

Toen was het zover. Helemaal vooraan. We konden Josh Homme's ballen kietelen, bij wijze van spreke. Het was alleen wel duidelijk dat de geluidtechnici nog geen rekening hadden gehouden met het optreden van de jongens, welke een half uur te vroeg begon. Maar neemt niet weg dat het een fantastische ervaring was. Daarna kwam eigenlijk niets interessants meer. Behalve Nine Inch Nails. Maar dat hebben we helaas moeten missen, omdat we wel gewoon thuis in Den Haag wilde slapen. En ja, anders hadden we dus op Centraal Station moeten slapen. Dat zou de pret zo drukken, dus dan maar wat eerder weg.

Kortom. Rockinpark. Je was een groot succes, op naar een meerdaags festival en nog meer acts, en ff wat minder mensen. Ik vond het persoonlijk namelijk, net iets te druk. Maar ondanks dat heb ik wel FUCKING VOORAAN GESTAAN BIJ QOTSA!!!!! Dat maakt voor mij alles weer goed.. :D